פרוליה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

16/06/2021 | 18:35 | מאת: מאור

שלום, סבא שלי בן 90 יש אוסטאופורוזיס ואי ספיקת כליות קריאטינין 1.4 מקבל פרוליה, חודשיים אחרי הזריקה שני כדורי סידן ציטראט ואחרי זה כדור אחד ויטמין די לוקח 1200 יחבל יום כן יום לא, רמות תקינות 100 pth 60 בערך באופן קבוע. באופן קבוע קורה שחודשיים לאחר הזריקה pth עולה וסידן קצת יורד. עכשיו קיבל זריקה בסוף אפריל והיום pth 110 סידן 8.42. לאור זאת הנפרולוג נתן לו אלפא די 0.25 מקג פעם ביום בנוסף לויטמין די שלוקח. רציתי לשאול - 1. להבנתי זה בסדר שאחרי הזריקה הpth עולה והסידן קצת יורד, האם כך? 2. האם את מסכימה שכדאי לקחת אלפא די? האם זה יכול להזיק? 3. האם מה שנתן זה מינון נמוך? האם עדיין יש צורך לקחת בנוסף ויטמין די?

16/06/2021 | 19:13 | מאת: מאור

כוונתי היא שאם העלייה בPTH היא מהפרוליה ולא מלמדת על חוסר ייצור ויטמין בכליה האם זה כדאי

17/06/2021 | 20:23 | מאת: מאור

דבר נוסף - מתי צריך לעשות מעקב של בדיקות דם כדי לראות שהסידן לא עולה יותר מדי? או שבמינון הזה אין צורך? אם נבדוק שוב ו PTH ירד זה אומר שהוא היה מוגבר בגלל הויטמין די ולא בגלל הפרוליה?

שלום רב, א. ה- PTH עולה והסידן יורד אחרי זריקת פרוליה- זה נורמלי. ב. אפשר לקחת אלפא D3. ג. המינון לא נמוך, וצריך להמשיך לקחת ויטמין D רגיל במינון קבוע. ד. כדאי לבדוק רמת סידן כשבוע אחרי זריקת פרוליה, ואחרי זה- בהתאם לתוצאה- חודש- חודשיים, ולפני הזריקה הבאה.אין טעם לבדוק PTH. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, ראו תשובה מהיום. בברכה, דר ילנה סיגל

20/06/2021 | 12:44 | מאת: מאור

תודה דר אשאל, מה התועלת בזה שייקח אלפא די? האם זה לא יכול לגרום ליותר מדי ויטמין די ואז לנזק? החשש שלי שהוא לא מבין שהעלייה בPTH היא מהפרוליה ולכן נתן וזה יגרום לנזק. האם אין מה לחשוש?

שלום רב, לחולה עם אי ספיקת כליות מתן אלפא D3 מעלה ספיגת סידן ומוריד PTH. לא צפיוות תופעות לוואי . בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס