אוסטאופורוזיס כן או לא

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/06/2021 | 13:29 | מאת: שואלת

שלום, ביצעתי בדיקת צפיפות עצם. התקבלה תשובה בצד אחד עצם הירך -2.5 , צד שני -2.2 חוליות הגב התקבלו כמה מספרים בין -0.9- -1.9 אני בת 52. כנראה שעדיין לא מנופאוזה אך הוסת כבר אחת לחצי שנה או יותר והוא דליל. (בעבר מחזור סדיר כל השנים). משקל תקין כלומר bmi 21 הבדיקה בוצע כי בדיעבד נודע לי כי בעבר הייתי עם tsh מדוכא למשך מספר שנים. (קשר חם) הורמוני התריס היו בנורמה ולא היו תסמינים. לאחרונה עברתי ניתוח כריתת אונה של בלוטת התריס לעכשיו ה- tsh לא מדוכא בכלל. שאלות: האם אוסטאופורוזיס הוא מצב הפיך? אני שואלת כי אינני יודעת ממה נובעת התשובה שהתקבלה בבדיקה שלי , האם כתוצאה מהtsh או מסיבה אחרת. במידה שמדובר באוטאופורטזיס משנית לtsh האם עכשיו שהtsh אינו מדוכא המצב יכול להשתפר? איך ניתן לדעת ממה נובעת תוצאה כזו בבדיקה. אם זה משנה בכלל? האם ניתן לחזור למצב תקין ואיך תודה על תשובתך

שלום רב, איך ניתן לדעת ממה נובעת תוצאה כזו בבדיקה?- לא ניתן לדעת. לפי הנתונים שהבאת- מדובר באוסטיאופורוזיס. המצב יכול להיות הפיך. יש להקפיד בצריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף סידן יחד (ניתן להיעזר בדיאטנית), יא לשמור על רמה תקינה של ויטמין D: שווה או מעל 30 ng/ml או 75 nmol/l. יש להימנע מעישון , ולהקפיד על פעילות גופנית אאירובית סדירה של 30-40 דקות 3-4 פעמים בשבוע. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס