זומרה וטיפוליי שיניים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/06/2021 | 16:24 | מאת: רינה

שלום. קיבלתי מנה אחת (4 מ"ג) זומרה כנגד אוסטאופורוסיס ו-hypercalcemia. קיבלתי את המנה שבוע שעבר. אני צריכה לעבור טיפולי שיניים, עקירה ואולי השתלת שיניים. האם יש בעיה בגלל בתרופה? תודה.

שלום רב, שימוש בזומרה מעלה סיכון לכך שפצע אחרי עקירת שן לא יחלים במשך מספר שבועות. הסיכון לסיבוך זה הוא כ 1 ל 10000 לשנה. לא ניתן לדעת מראש מי יפתח את הסיבוך, ומי לא. סיכון לפתח סיבוך יורד עם הזמן שחולף לאחר העירוי. את צריכה לדון עם רופא שיניים ולהחליט אתו על מועד הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס