בדיקת דם בעקבות אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/05/2021 | 16:09 | מאת: מומי

שלום דר' סיגל, בעקבות הפניה של ראומטולוגית, ביצעתי בדיקות דם והתוצאות קצת מוזרות. תהיי מוכנה בבקשה להגיד לי מה זה אומר עד שאפגש עם רופא המשפחה להמשך בירור (זה יקרה רק בחודש הבא)? קצת רקע על סיבת ההפנייה: בת 33, מאובחנת עם אוסטאופורוזיס ולא מקבלת מחזור מזה מספר שנים, ככל הנראה בעקבות אנורקסיה. מאוד אודה לתשובתך בתוצאות בקישור: https://drive.google.com/file/d/1SqjNk9oq77w8237dkhkDYGeGKnsmcvM9/view?usp=sharing

18/05/2021 | 21:59 | מאת: מומי

אני מניחה שאת נמנעת מללחוץ על הלינק מחשש לוירוסים. מעתיקה ידנית את התוצאות החריגות. אודה מאוד לחוות דעתך. Monocytes ....................................... 3,6 % soit 0,15 G/l 0.2 à 0.8 Potassium ........................................... 5,2 mEq/L 3.4 à 4.4 DFG par MDRD .................................. 112 mL/min/1.73m² VITAMINE D.......................................... 78,2 ng/mL 195,5 nmol/L Albumine sérique 68,5 % 55,8 - 66,1 47,7 g/L 40,2 - 47,6 α 1 globulines 2,8 % 2,9 - 4,9 1,9 g/L 2,1 - 3,5 γ globulines 11,3 % 11,1 - 18,8 7,9 g/L 8,0 - 13,5 Rapport Albumine/globulines 2,17 1,20 - 1,80

שלום רב, א. יש לך רמת אשלגן מעל הנורמה, יתכן וזה עינין טכני מעבדתי, אך צריך לחזור על הבדיקה. ב. אם את נוטלת תוסף ויטמין D- אני מציעה להפסיקו לכ- 6-8 שבועות, כי ערך של ויטמין D די גבוה ( לא מעל ערכי הנורמה ולא מסוכן, אך עם ערך כזה אין צורך בנטילת תוסף ויטמין D). ג. כל שער הבדיקות תקינות אן עם סטיות קטנות ולא בעלות משמעות. בברכה, דר ילנה סיגל

20/05/2021 | 10:09 | מאת: מומי

בהחלט יתכן שזו טעות מעבדה. האחות אמרה לי שיכול להיות שאצטרך לחזור על הבדיקה (לא הצליחו לקחת מספיק דם) תודה רבה על התשובה

שלום רב, אז תחזרי על הבדיקה ותפני לרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס