תוצאת בדיקת ctx לצורך טיפולי שיניים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10/03/2021 | 08:18 | מאת: מזל

בסד בוקר טוב אני סובלת מאוסטאופרוזיס במצב מתקדם מאד. צריכה לעבור עקירות שיניים, והופנתי לבדיקת ctx. תוצאה 0.278. אודה על הסבר. מה זה אומר נמוך? תקין ? אוכל לעבור טיפולי שיניים , עקירות, השתלות ....תודה רבה

שלום רב, א. ערך ה- CTX לא מדוכא ולא מונע עקירת שן. ב. אם את מטופלת בתרופות נוגדות אוסטיאופורוזיס- הסיכון לסיבוכים בפה לאחר עקירת שן קיים גם בנוכחות CTX תקין וגם לאחר הפסקת הטיפול הנוגד אוסטיאופורוזיס. ג. במידה ואת מטופלת בזריקות פרוליה- מומלץ לא להפסיק הטיפול, אלא לבצע עקירת שן בחודש השישי מקבלת הזריקה, כלומר, בחודש האחרון לפני הזריקה הבאה. ד. סיפקת מידע חלקי בלבד, ואני מציעה לך להתייעץ עם רופא המטפל שלך, שיוכל להתייחס למיד רפאוי מלא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס