אוסטאופורוזיס בצעירה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/03/2021 | 20:02 | מאת: מוש

שלום ילנה, אני בת 33, מאובחנת עם אוסטאופורוזיס כמעט 14 שנה. בבדיקה האחרונה צוואר הירך היה -1.9 ועמוד השדרה -2.5, ללא שינוי מהבדיקה שהיתה קודם לכן. משקל קצת נמוך שככל הנראה מונע קבלת מחזור. מבצעת פעילות גופנית סדירה. התחלתי טיפול עם רופא אחר שאינו מכיר את ההיסטוריה שלי, מלבד תוצאות בדיקה אחרונה ותרגום למכתבים מהרופאה שטיפלה בי קודם (לומדת בחו"ל). עקב אוסטאופורוזיס והמלצה ללקיחת ויטמין D וסידן, הוא רשם לי COLECALCIFEROL 100 000 UI/2 ml sol buv (UVEDOSE 100 000 UI S buv Amp/2ml), שאני אמורה לקחת כל שבועיים ו- CALCIUM (carbonate) 500 mg + COLECALCIFEROL 400 UI cp à croquer/sucer (CALCIUM VITAMINE D3 MYLAN 500 mg/400 UI Cpr à croquer/sucer 3T/20) שהם כדורי מציצה המכילים גם ויטמין D (לא בצורת שמן), לקחת פעמיים ביום. עד היום לקחתי ויטמין D כל יום, ובמנות קטנות יותר. מה דעתך? במצב הנוכחי, איך עליי ליטול את הויטמין (לבד, עם קצת לחם\יוגורט\פרי?) וביזו שעה בערך? הכמות שהוא רשם לי לא קצת מוגזמת? באם לדעתך חשוב שאקבל טיפול אחר, על מה היית ממליצה לי? סליחה שאני שואלת את כל השאלות האלה. אני פשוט ממש נופלת בין הכסאות בגלל גילי הצעיר...

שלום רב, לא יכולה להחליט על מינון של ויטמין ד, כי לא ידועה לי רמתו בדם שלך, ולא הבנתי מה המינון של ויטמין D הנוכחי. גם לא ברור לי למה יש צורך לעבור לזריקות של ויטמין D, ברגע שאת יכולה ליטול כדורים או כמוסות. לכן אני מציעה לך לברר את השאלות אלו עם הרופא המטפל. והדבר הכי חשוב הוא להעלות במשקל במספר קילוגרמים. הדבר יגרום להופעת מחזור טביעי, ומצב העצם ישתפר. בברכה, דר ילנה סיגל

07/03/2021 | 14:35 | מאת: מוש

תודה על התשובה. הייתי צריכה לפרט. הויטמין D שנרשם לי הוא 100000UI פעם בשבועיים (זו פיטטה שאני אמורה לטפטף לכוס ולשתות), בנוסף לזה שנמצא בכדורי הסידן שאני אמורה לקחת כל יום (כדורים למציצה, לא שמן ולכן אני מניחה שהספיגה מהם לא משהו). אני נוטלת ויטמין D במשך הרבה שנים אז אין לי חסר. זו הסיבה שאני חוששת לקחת כל שבועיים כמות כזו גדולה. אני חוששת שאולי זה יגרום לאובר דוז. אני שואלת על מה היית ממליצה כדי להגיע מוכנה לרופא. בגלל שזה רופא מומחה, אי אפשר לקיים פגישות תכופות ולכן חשוב לי לדעת בדיוק מה כדאי לי לבקש. כמו שאמרתי, הגיל שלי גורם לזה שאני כבר שנים לא מקבלת טיפול ראוי. כנראה שהאופציה הכי טובה היא אם אדע בדיוק מה אני צריכה ולא אחכה שהרופא המטפל אולי יחשוב. אני מקפידה לקרוא מחקרים שמתפרסמים בז'ורנלים מדעיים אבל גם שם לא נראה שטיפול בצעירים הוא נושא שמטופל בספרות המדעית. לצערי אני לא מצליחה לעלות במשקל. כבר עליתי המון בשנים הראשונות אבל המשקל פשוט תקוע. הייתי כמה שנים בטיפול דיאטני בנסיון לעלות ובאמת שאני לא מצליחה. אודה לך מאוד על מענה

שלום רב, 100000 של ויט D זה מינון בהחלט גבוה. אינני יכולה להחליט על מינון שאת צריכה לשבל, כי לא יודעת מה רמת הויטמין D שלך. בברכה, דר ילנה סיגל

10/03/2021 | 18:22 | מאת: מוש

תודה על המענה. לא התכוונתי בהכרח לויטמין D. התכוונתי שתמליצי לי על טיפולים אפשריים לאוסטאופורוזיס כדי שאוכל להציע לרופא. אולי יש תרופה שמזרזת שחלוף עצם ושניתן לקחת גם בגיל שלי או הורמון מסויים או משהו אחר שאת, בתור רופאה, יודעת עליו. אני לא יודעת מה הן האפשרויות ובגלל זה אני שואלת

שלום רב. בגיל ובמצב שלך הטיפול הכי טוב הוא להוסיף מספר קילוגרמים למשקל הגוף , הדבר יאפשר מחזור טביעי, וישפר מצב העצם. פרט לכך מומלצת לקיחת תוסף סידן וויטמין D, ופעילות גופנית מתונה, כ- 30-40 דקות, 3-4 פעמים בשבוע, ומניעה מעישון. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס