סכרת לח"ד ותפקוד כליות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/02/2021 | 01:54 | מאת: מיכל

שלום בת 71, עם יתר לח"ד וסכרת. מטופלת בכמה סוגי תרופות ללח"ד, ועדיין לחצי דם סיסטוליים גבוהים (140-175). וכן מטופלת לסכרת בגלוקופז' במינון של 3 ליום. בבדיקה לפני 3 חודשים היתה עליה ברמת הסוכר 214 בצום, ו-HBA1C היה -7.80. רופאת המשפחה המליצה לעלות במינון משני כדורים ל-3, ולנסות לשמור על תזונה ופעילות, ואכן לאחר 3 חודשים התוצאות. גלוקוז - 151 בצום, ו-HBA1C ירד ל-5.10 האם זה מספק או שעדיין ה-151 זה בעייתי אף שסוכר תלת חודשי ברמה סבירה של 5.10 או שיש צורך בבירור/טיפול נוסף? כ"כ ברצוני לשאול על תפקודי הכליות. רמת קריאטנין בשנים האחרונות ברמה העליונה של גבול הנורמה 1.2 BUN לא נבדק כבר שנים. כעת מעל הנורמה 31.00 GFR - 46.40 Albumin/creatinine ratio - 15.90 creatinine u conc - 25/00 MG/DL Microalbumin u conc - 0.40 בדיקת שתן רגילה אין סוכר או חלבון. כ"כ מגנזיום נבדק לראשונה ויצא נמוך 1.50 על מה כל הערכים הללו מצביעים? האם זה תקין לגיל? האם נדרש בירור? טיפול? ה-GFR ספציפית מצביע על פגיעה בכליות? וכן האם המגנזיום הנמוך קשור לכל הנ"ל, ומה צריך לעשות לגבי זה? כמובן שזה לא במקום ביקור אצל רופאת המשפחה, אלא רק עד אז, ובכדי להבין קצת. תודה

שלום רב. א.- לגבי איזון הסוכר- אני מציעה להמשיך בטיפול הנוכחי, הקפדה ותזונה והמשך מעקב. אם ה- 151 שלך היה מיקרי- אין צורך בשינוי הטיפול. ואם ערכים כאלו הם שכיחים - אפשר יהיה לשקול שינוי בטיפול. לגבי תפקוד כליתי: איזון טוב של סוכרת עוזר לשמור על התפקוד הכליתי לאורך זמן. כעת ישנה עדות לירידה מסוימת לתפקוד הכליתי, והאיזון הטוב של הסוכרת יעזור לשמור על הכליה. לגבי מגנזיום: ככל הנראה רמתו לא קשורה לאיזון הסוכרת. אפשר לקחת טוסף מגנזיאום ולעקוב אחרי רמתו. מגנזיאום עוזר גם לאיזון לחץ דם. בברכה, דר יחנה סיגל

15/02/2021 | 19:17 | מאת: מיכל

שלום ראשית תודה האם זה הגיוני ירידה בתוך 3 חודשים של המוגלובין מסוכרר מרמה של 7.8 לרמה של 5.1? או שאולי יש טעות במעבדה או בעיה רפואית כלשהי שגורמת לתוצאה הזו? כ"כ, יש ברקע רמות המוגלובין מעט נמוכות, בין 11 ל-12 (כשהגבול התחתון של הנורמה במעבדה הוא 12. (בבדיקה אחרונה 12). ברזל סביר. פריטין תקין. האם לאנמיה יש קשר לסכרת וללחץ דם או לתרופות ללחץ דם וסכרת? וכן, קראתי שאנמיה יכולה לגרום לכך שהבדיקת המוגלובין מסוכרר לא תהיה אמינה, האם זה לכיוון הנמוך או הגבוה? והאם ברמה כזו של אנמיה זה משפיע על A1C? תודה רבה

שלום רב, אנמיה כן משפיעה על רמת ההמוגלובין המסוכרר, אך ערך המוגלובין של 12 לא יגרום לירידה דרסטית של ההמוגלובין המסוכרר. תמשיכי במעקב, תעשי בדיקות חדשות בעוד זמן מה, תוך כדי הקפדה על תזונה נכונה ולקיחת כדורים, ותהי עם רופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס