כולסטרול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/01/2021 | 09:30 | מאת: נעמי

שלום אבא שלי בן 88. אחרי צנתור שהעורקים היו יחסית פתוחים המליצו לו להוריד את הכולסטרול מתחת ל 55. כיום הכולסטרול בערך 80. מקבל סימבסטטין 40. האם החלפה לאטורבסטטין 40 יכולה להוריד את הכולסטרול ליעד הזה? והאם אמורות להיות תופעות לוואי? עכשיו אין לו. אולי לא כדאי להתעסק בתרופות? השיקול העיקרי שלא יהיו תופעות. לגבי אזטרול ראינו שדווקא הראו שמגדיל רובד טרשתי ולכן פחות עדיף.

שלום רב, א. אני מציעה להיות בקשר עם קרדיולוג המטפל ורופא המשפחה. ב.כן, החלפת הסימבסטטין באטרבסטטין יכולה להוריד את רמת הכולסטרול ה"רע" ה- LDL. ג.תופעות לוואי אף פעם לא "אמורות להיות" אך בהחלט עללות להופיע, ואין לנו דרך לנבא את הופעתן. ד. לגבי שאלתיך- אולי לא כדאי להתעסק בתרופות?- נא לדון עם הקרדיולוג המטפל ורופא המשפחה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס