תמט בחוליה- אוסטאופרוזיס?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/01/2021 | 13:51 | מאת: מיכל

היי, שנים סובלת מכאבי גב בצעירותי קיבלתי רנטגן ונרשם ״שינויים ניווניים״ הרופא אמר שזה כלום. עכשיו הגעתי לMRI ומסתבר שיש לי תמט באחת החוליות (״שינוי סיגנל דגנרטיבים במרווח l5-s1 מלווה בתמט של הדיסק, בלט אחורי ורטרוליסטזיס. רושם היצרות של הפורמינות- יש לשקול mri מתני״.) קראתי שתמט נוצר בעקבות אוסטאופרוזיס או סרטן. סרטן אין לי.... יש לי גם כאבי פרקים. אני בת 44, יש לי מחזור, האם יש מצב לאוסטאופרוזיס כבר עכשיו? אני רזה... תמיד שמרתי על משקל גוף נמוך...בmri עצמו לא רואים? תודה

שלום רב, לפי התיאור שלך- מדובר בתמט דיסק, ולא בתמט של חוליה.... ואלו דברים בהחלט שונים. תמט בדיסק מהווה ביטוי לשינוים ניווניים. אני ממליצה לך להתייעץ עם אורתופד המטפל, ואם מדובר בתמט חוליה- לערוך בירור מקיף בנושא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס