אוסטאופוריזיס, אישה גב

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/01/2021 | 10:26 | מאת: מרינה מחיפה

שלום אני בת 67 שנתיים ידוע על אוסטאופורוזיס משמעותי בבדיקת צפיפות יש מינוס 4 ! בגב. אני רזה מאוד מאסת שריר נמוכה וגם לא אכלתי מוצרי חלב כבר 40 שנה. התחלתי לפני שנה לקחת ויטמין D. לא לוקחת קלציום בגלל תופעות לוואי. גם לא כדורים לאוסטאופורזיס בגלל תופעות לוואי.בדיקות דם של אנדוקרינולוג היו תקינות. צילום עש גבי לפני שנה תקין ולא ידוע על שברים. מזה כ 3 חודשים לאחר מאמץ והתכופפות החלו לי כאבים בחוליות בגב. כאב נמצא בערך באיזור מחוליה ה 3-4 מתחת לחוליה גדולה בבסיס הצוואר ועד בערך שישית. הסתכלתי על שרטוט של עמוד שדרה כנראה זה באיזור T3 עד T6 .  אשמח לשמוע את העצה שלך. 1. האם שבר אוסטאופורוטי / שבר דחיסה יכול להיות באיזור T3-T6 או שזה מאוד לא שכיח שם? 2. איפה בד"כ נמצאים שברים בחוליות מאוסטאופורוזיס? 3. אני אמורה לעשות צילום חזה בגלל קצת קוצר נשימה באחרונה. האם בצילום חזה אפשר לראות אם יש שברים / שברי דחיסה באיזור שציינתי או שחייבת לעשות גם צילום ע"ש גבי? תודה רבה

שלום רב, א. האם שבר אוסטאופורוטי / שבר דחיסה יכול להיות באיזור T3-T6 או שזה מאוד לא שכיח שם?- לא שכיח. אך מומלץ לעשות צילום ולהבחן האם יש שבר, או שאין שבר. ב. איפה בד"כ נמצאים שברים בחוליות מאוסטאופורוזיס?- חוליות מותניות וגביות נמוכות. ג. האם בצילום חזה אפשר לראות אם יש שברים / שברי דחיסה באיזור שציינתי או שחייבת לעשות גם צילום ע"ש גבי?- צריך לעשות צילום מכוון לחוליות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס