אוסטאופורוזיס, שבר, קיבה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/12/2020 | 13:06 | מאת: דניאלה

שלום אני בת 55 בריא בסך הכל. יש אוסטאופורוזיס מינוס 3.5 סטיות תקן בגב. כל הבדיקות האנדוקריניות תקינות לפני שנה CT חזה ובטן בגלל כאבי בטן ללא ממצא וגם ראו שאין שברים אוסטאופורוטיים. יש קצת קיפוזיס אבל מבחינת גובה לא איבדתי אולי כ 1 סמ פחות מפעם. מזה כחודשיים אחרי קצת התכופפות במאמץ יש כאב בחוליות באיזור גב עליון ואמצעי , בערך בצד השני של מפתח הלב ומרכז החזה. מזה כמה שנים תופעות בקיבה וושט - רפלוקס, קצת כאבים באיזור מפתח הלב. גסטרוסקופיה תקינה לפני שנה. אמרו שזה דיספפסיה ו GERD. לוקחת לוסק. אבל מה שמוזר הוא שמאז שלפני חודשיים החלו הכאבים בחוליות בצד השני של מפתח הלב יש החמרה דרמטית בתסמינים באיזור הקיבה וושט. זה החל ממש ביום למחרת. בחילות. כאבים באיזור מפתח הלב וקצת מעל אחרי אוכל. תחושה שהאוכל לא עובר טוב מהוושט לקיבה. אוכלת פחות וירדתי קצת במשקל וגם ככה אני רזה. האם שבר אוסטאופורטי בחוליות בגב אמצעי או עליון יכול לגרום לבעיה בתפקוד הוושט והכניסה לקיבה? לפגיעה בתנועה של הוושט ולאכלזיה או לפגיעה בתפקוד הסוגר בכניסה של הוושט לקיבה? תודה רבה

שלום רב, אני מציעה לך לעשות 2 דברים: א. לעשות צילום של עמוד שדרה כדי לראות האם יש שבר, כי CT מלפני שנה לא משקף את המצב הנוכחי, ו- ב. לפנות לרופא גסטרו, לספר לו על תלונתיך, ולהחליט על בירור מתאים למצבך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס