סוכר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/12/2020 | 01:47 | מאת: מאור

שלום דר סיגל. אני בן 20, בשמונה חודשים אחרונים עם ערכי סוכר בצום בין 102-109. עם זאת בשתיים מהבדיקות (בין ערכים גבוהים) היה גם 97 ו 95. יש לי גם תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת, כולסטרול תקין. עוד לא יודעים מה האבחנה. אין לי נוגדנים ל gad ואיי לבלב, לכן כנראה זה לא סכרת סוג 1 למרות שיש עוד נוגדנים שלא בדקו. ההיפרגליקמיה הופיעה דווקא אחרי שירדתי במשקל, ועכשיו אני במשקל תקין, לכן לא נראה שזה סכרת סוג 2. הרופאה חשבה שאולי מדובר ב mody 2, למרות שאין רקע משפחתי. לפי מה שראיתי במודי 2 ההיפרגליקמיה מופיעה בלידה. כמה שאלות - 1 - האם למרות שפעמיים הערכים היו מתחת ל100 וההיפרגליקמיה הופיעה עכשיו, עדיין יכול להיות שמדובר ב mody 2? או במודי אחר? 2 - האם אפשר לשלול סוג 1 וסוג 2? מה לדעתך תהיה האבחנה? 3 - האם לעשות העמסת סוכר וסי פפטיד יכול לעזור? בדיקות נוספות שהיית עושה?

שלום רב, לפי הסיפור- לא נראה לי שמדובר בסוכרת סוג 1 יתכן ומדובר בסוכרת סוג 2 או מודי. אני מציעה לך להיות בקשר עם אנדוקרינולוג המטופל ולשקל ביצוע בדיקות גנטיות לאבחון מודי. ביצוע העמסת סוכר לא יועיל לאבחנה. את חלבון סי ניתן לבדוק, אך לפי התמונה- ככל הנראה יהיו תקין. בברכה, דר ילנה סיגל

31/12/2020 | 11:15 | מאת: מאור

תודה רבה דר סיגל האם את מטפלת גם בסכרת? עשיתי בדיקה גנטית ומחכה לתשובה. אשמח לעזרתך שוב, 1 - האם יש מודי אחר (לא מודי 2) שמתאים למצב? כדי שאבדוק אם נכלל בבדיקה הגנטית. להבנתי מודי 2 מופיע מלידה ולכן כנראה שלא מדובר בזה, או שאני טועה? 2 - כיצד זה יכול להיות סוג 2 אם אני במשקל תקין? יש איך לוודא או לשלול את זה? אם הסי פפטיד יהיה תקין זה שולל את זה? אני בבעיה כי אם לא יימצא פגם גנטי יכולים לאבחן אותי כסוג 2 למרות שאין ממש סיבה

שלום רב, התייעצתי עם דר עירוית הוכברג ממכון הסוכרת ברמב"ם, והנה תשובתה: שלום רב, חשוב לדעת אם יש סיפור משפחתי של סכרת כלשהי ואם כן איך ובאיזה גיל היא התייצגה. מומלץ לבצע העמסת סוכר 75 גרם עם מדידת גלוקוז בזמן 0 ואחרי שעה ושעתיים ולהגיע עם התוצאות של כל הבדיקות (בפרט פרופיל שומנים) לייעוץ מפורט של מומחה. בברכה, ד"ר עירית הוכברג ממליצה לך ללכת לפי יעוץ זה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס