המשך לשאלה הראשונה ששאלתי אותך

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/12/2020 | 19:46 | מאת: סיגל אלחדיף

פשוט אני מבולבלת כי רופא אחד אמר לי שכל עוד שהמחזור לא הפסיק ועברו 5 שנים מהפסקת המחזור אז אין מצב לאוסטופניה.ורופא אחר שז התחלה קלה של אוסטופניה והתוצאות מעידות שזה לא מחלה. מי לדעתך צודק?

סיגל שלום. השאלה לא ברורה. אני לא יודעת בת כמה את, אני לא יודעת מה הן מחלות רקע שלך ומה ההיסטוריה משפחתית, אני לא יכולה להבין האם המחזור שלך הפסיק, וא לא, אני לא יודעת מה הן תוצאות של צפיפות העצם, ועקב כך לא יכולה להעריך את מצבך. באופ כללי: אישה בריאה עם מחזור לא צריכה לעשות בדיקת צפיפות עצם, כי הגדרות של אוסטיאופניה ואוסטיאופורוזיס מתייחסות לנשים אחרי הפסקת מחזור. אבל אם קיים סיפור משפחתי של אוסטיאופורוזיס, או המטופלת חולה במחלות שעלולת לגרום לאוסטיאופורוזיס, או לוקחת תרופות שעלולות להזיק לעצם- כדי לעשות בדיקת צפיפות העצם גם לפני הפסקת מחזור. התייחסות לתוצאה וביצוע אבחנה- רק בפגישה עם רופא פנים מול פנים ובשום פנים באופן לא דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס