המשך לשאלה ששאלתי אני רוצה את חוות דעתך

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/12/2020 | 15:14 | מאת: סיגל אלחדיף

0.8- 1.4- זה הערכים של ה-t score. הרופא אמר לי לקחת ויטמין די

סיגל שלום, כאן כן כתבת שאלות של צפיפות העצם, אבל שוב- בלי להתייחס לכל הגורמים שכתבתי לך בתשובה לשאלתך הראשונה- אני יכולה רק לומר שלא מדובר באוסטיאופורוזיס. לגבי נטילת ויטמין D- כן מומלץ, והמינון תלוי ברמת ויטמין D שנמדדה במעבדה. אם הערך תקין- נותנים מינון תמיכה של 400-800 יחב"ל של ויט D ליום, אם רמת הויטמין נמוכה- עד 2000 יחב"ל ליון, ולפעמים יותר. מאוד חשוב להקפיד על צריכה טובה של סידן ממזון או ממזון + תוסף סידן, יחד 1000-1200 מג ליום. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס