תוצאת בדיקת צפיפות העצם.

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/12/2020 | 15:08 | מאת: סיגל אלחדיף

אני בת 50 ועדיין מקבלת מחזור,עשיתי בדיקת צפיפות העצם ותוצאה אחת יצאה -0.8 והשנייה יצאה -1.4.הכוונה לt score.רציתי לשאול אם זה תקין כי הרופא אמר לי שזו התחלה קלה של אוסטופניה ואין מה לדאוג.מה דעתך??

שלום רב, באישב עם מחזור אין התייחסות לבדיקת צפיפות עצם, כי היא מיועדת רק לנשים אחרי הפסקת המחזור. לאישה בריאה, אם מחזור, ללא שברים, וללא סיפור משפחתי של אוסטיאופורוזיס- מומלץ להקפיד על צריכת סידן יומית של 1000-1200 מג סידן ממזון + תוסף יחד, על רמה תקינה של ויטמין D, להימנע מעישון, ולהקפיד בפעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם. להתייחס לערכים של צפיפות העצם ולקבוע אבחנה- רק לאחר הפסקת מחזור. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס