בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/10/2002 | 12:48 | מאת: קרן

שלום, אני בת 22 ולפני מס' חודשים הפנו אותי לבדיקה של בלוטת התריס. לפי תוצאות בדיקת הדם הבלוטה נמצאה תקינה. למרות זאת, הייתי רוצה לבדוק את זה באופן מעמיק יותר, מפני שנאמר לי שתת פעילות של בלוטת התריס לא תמיד מופיעה לפי בדיקת הדם. האם קיימות בדיקות כאלה, ומהם? אשמח לקבל את חוו"ד שלך בהקדם.

הבדיקה הכי רגישה לאיבחון תיפקוד בלוטת התריס היא בדיקת מעבדה שנקראת TSH. התוצאות תקיניות של הבדיקה הזאת של הורמוני הבלוטה שוללות תת פילות של הבלוטה. לא כל מחלות ובעיות של בלוטת התריס מאובחנים בבדיקות מעבדהץ יש חשיבות רבה למישוש הבלוטה, ולכן כדי לך לפנות לבדיקה של רופא אנדוקרימולוג.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס