זרחן מזיק לעצמות?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

16/11/2002 | 19:26 | מאת: שני

שהוא נלקח בכמןת גדולה?

17/11/2002 | 19:25 | מאת: פרופ' איש שלום

לשני שלום רב, זרחן הנו מרכיב חיוני בעצם ומהווה טיפול במחלות מסוימות בהן נפגע מבנה העצם בגלל אבוד מוגבר של זרחן בשתן. אנשים בריאים אינם צורכים כמויות מוגזמות של זרחן בד"כ. מה גרם לך לשאול שאלה זו? בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

18/11/2002 | 09:11 | מאת: שני

קראתי על זה.שיש עודף זרחן בתזונה הקלוקלת שלנו והיא מזיקה. יש לפי ידיעתי גם במוצרים בריאים כביכול כגון טחינה זרעים שונים.אני לא זוכרת איפה קראתי שעודף של זרחן גורם לאיבוד עצם,ומאז אני בודקת בכל מוצר את כמות בזרחן. אני בודקת גם נתרן אבל קשה לברוח מזה. תודה על ההיענות.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס