הגדלת תירואיד- בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/01/2020 | 18:14 | מאת: אאאאאאאאא

שלום, בני בן 21 מרגיש בערך כשנה משהו שלוחץ בגרון בעת בליעת רוק, הלך להיבדק ע"י רופא אא"ג שבבדיקת סיב אופטי של כל הגרון לא מצא כלום מלבד שהוא מישש שבלוטת המגן טיפה מוגדלת ושלח לבדיקת Us צוואר ,ובדיקות דם בבדיקות דם: ס"ד, תפקודי תריס תקינים,כימיה תקינה ,נוגדנים לTpo ותירוגלובין שליליים ,Crp בנורמה ,נוגדנים לEbv,Cmv שליליים . בUs צוואר: בלוטת מגן מעט מוגדלת במראה מגורגר ובמרקם בלתי אחיד, בעלת זרימת דם מעט מוגברת , בשתי האונות הודגמו קשריות ציסטיות בגודל עד 0.4*0.7 ס"מ בחלקן אופייני ב-Colloid cysts. לקורלציה קלינית ומעבדתית בשאלה של טירואידיטיס, לייעוץ אנדוקריני. ( לציין שבסונר לפני חצי שנה יצאה אותה תמונה,וגם בבדיקות דם תפקודי תריס נשארים תקינים ). השאלות שלי הן: האם יש קשר בין בלוטת תריס שקצת מוגדלת לתחושת אי נוחות צווארית?, ומה אומרים תוצאות הסונר האם מדאיג? דרוש מעקב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/01/2020 | 12:41 | מאת:

שלום רב, א. קשריות בבלוטת המגן קטנטת ולא אמורות לגרום להפרעות בליעה, ולא נדרש בירור נוסף, במיוחד בהתחשב בכך שתמונת האולטרסאונד לא השתנתה בחצי שנה. ב. כדאי לפנות ליעוץ אנדוקרינולגי, כפי שהומלץ לכם. בברכה, דר ילנה סיגל