כמה זמן מותר לקחת נובופם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/11/2019 | 14:12 | מאת: תמי

אני נוטלת כבר כמה שנים נובופם ובבדיקה של שחלוף עצם, הבדיקה יצאה תקינה. כמה שנים מותר להמשיך לקחת הורמון זה? תודה

שלום רב, א. לא מקובל לתת הורמונים נשיים לצורך טיפול באוסטיאופורוזיס. ב. אם אין לך תופעות מנופאוזה- ניתן להפסיק התרופה, אולי בהדרגה- יש לדון עם רופא נשים. ג. באופן כללי אין מגבלה רשמית לשימוש בהורמוני נשיים, אך בגיל מבוגר יותר, כ- 65 ומעלה- עקב סיכון מוגבר לאירועי קרישיות יתר עם הורמונים נשיים יש לדון על המשך הטיפול אם הרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס