פוסלאן לגבר צעיר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/11/2002 | 14:29 | מאת: אביק

שמי אבשה בן 31. ברקע אוסטיאוג'נסיס אימרפקטה. בגיל הבגרות הופיעו שברים חוזרים במרפקים ומאז 17 שנה ללא שברים. ב - 8 השנים האחרונות ישנה ירידה בצפיפות העצם שלי. כיום הצפיפות הן בעמוד השדרה והן בצוואר הירך היא ברמה של כ - 75% ביחס לבני גילי. אני נוטל בשנתיים האחרונות פוסאלן + ויטה +קל ומולטיויטמין. (הפרשת סידן בשתן נמוכה מאוד) שאלותיי: * האם לפוסלן יש ערך מוסף לגבר בגילי? יש לציין שלא חלה הטבה משמעותית בצפיפות. * האם קיימות תרופות חדשות המסוגלות לבנות עצם ולא רק למנוע הדרדרות? * אורתופד הציע לי להרים משקולות כדי לתת לעצמות טריגר לבנות את עצמן. האם בגילי עדיין אפשר להגדיל את מסת העצם כתוצאה מפעילות גופנית או רק לשמור על הקיים? אודה לכן אם תוכלו להשיב לי (קופ"ח מאפשרת לי לקבל ייעוץ מטבולי רק פעם בשנה)

לאביק שלום רב, פעילות גופנית היא בהחלט מועילה, היא מחזקת את השרירים ומאפשרת לשמור על מסת העצם. אין בנית עצם משמעותית בגילך. טיפול בפוסלאן מוריד משמעותית סיכון לשברים, תוך כדי ירידה בפירוק העצם. בדך כלל ניצפת עליה בצפיפות .יש להקפיד על תוספת סידן וויטצין D בזמן טיפול בפוסלאן. קיימות תרופות הגורמות לבניית עצם חדשה, אך בשלב זה רק במסגרת מחקר. כדאי שתנצל את האפשרות הניתנת לך כדי לקבל יעוץ מטבולי. בברכה, ד"ר ילנה סיגל.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס