INTESTINAL METAPLASIA

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

08/05/2018 | 11:47 | מאת: ענת

לדוקטור הלנה שלום . אני בת 63 ומזה כמה שנים נוטלת כדור ריבון 150 פעם בחודש. לפני כשנה גילו לי בבדיקת גסטרוסקופיה את הבעיה של דלקת כרונית בקאבה(את שם הבעיה ציינתי בכותרת ) ללא הליקובקטר. ( קבלתי אומפרדקס לכמה חודשם ) . אני סובלת לעיתים די רחוקות מסימפטומים גופניים עקב הבעיה אך אמורה להיות במעקב . ( לחזור עוד שנה על אותה הבדיקה שוב ) שאלתי : האם הכדור ריבון עלול להחמיר הבעיה ? צריכה לשנות טיפול ? תודה רבה לתשובתך.

שלום רב, א.- במידה ואת סובלת מתופעות כמו צרבת, כאבים או אי-נוחות הרום הבטן- עדיף להפסיק את התרופה ולעבור לטיפול בהזרקות. ב. -אם את זקוקה לטיפול קבוע באומפרדקס- גם היתי ממליצה להחליף הטיפול. ג.-במידה ואין לך תופעות אלו ואין צורך בנטילה קבועה של אומפרדקס- ניתן להמשיך בנטילת ריבון תוך מעקב רופא והערכת יעילות הטיפול (אם היה שבר תחת הטיפול או ירידה משמעותית בצפיפות העצם תחת הטיפול, או העדר דיכוי מדדי שחלוף העצם תחת הטיפול)-גם היתי ממליצה להחליף הטיפול לפוטנטי יותר. בברכה, דר ילנה סיגל

08/05/2018 | 17:31 | מאת: ענת

תודה רב לתשובתך. אני כבר לא נוטלת אומפרדקס ולא היה שום שבר או אירוע יוצא דופן בשנה האחרונה . אני סובלת לעיתים , מידי פעם, מחוסר נוחות באיזור הבטן העליונה ותחושה של כאב עמום , או שהאוכל רוצה לחזור . אבל כאמור זה לא לעיתים קרובות . תודה לתשובתך

שלום רב, המלצה לעתיד: במקרה של תלונות אל אי נוחות בבטן העליונה או על צרבת- לפנות לרופא ולשקול שינוי בטיפול נגד אוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס