מעקב טירוגלובולין ונוגדנים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/04/2018 | 23:55 | מאת: מריאנה

שלום רב, בעלי בן 56, שנתיים אחרי גילוי פפילארי CA בבלוטת התריס.עבר כריתה מלאה של הבלוטה וטיפול ביוד. כל חצי שנה מבצע מעקב של דם לרמת טירוגלובולין ונוגדנים.רמת טירוגלובולין פחות מי0.2. אך רמת הנוגדנים נעה בין 6,8 ובבדיקה אחרונה-10.6.שאלתי האם יש מקום לדאגה ועד כמה זה נחשב תקין . בדיקות מבצע באיכילוב.לדברי מכבי מותר עד 20.האם זה נכון?אודה על תשובה והסבר.

שלום רב, אני מקווה שבמהלך שנתיים אלו בוצעה לפחות בדיקת US צוואר אחת, ובדיקת תירוגלובולין תחת תירוגן. אם שתי הבדיקות היו תקינות- רמת הנוגדנים בהחלט נמוכה,וצריך להמשיך במעקב. במידה ותהיה עליה מתמדת ומשמעותית ברמת הנוגדנים- לעשרות ומאות- יהיה צורך לערוך בירור נוסף. בברכה, דר ילנה סיגל

10/04/2018 | 14:23 | מאת: מריאנה

כן,ברור הוא עבר מספר US -תקין, וגם בידקת תחת טירוגין. רמת הטירוגלובולין רוב הזמן פחות מי0.2. רק נוגדנים מתרידים אותי. האם הבנתי נכון מעל 20 יש צורך בבירור נוסף. המון תודה על ההסבר.

שלום רב, כעת אין צורך בבירור נוסף. אם הערך ימשיך להעלות- יהיה צורך בבירור נוסף, ולגבי גבולי המעקב- 20 או יותר- תתייעצו עם הרופא העוקב אחריו. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס