אוסטאופניה משמעות וטיפול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/02/2018 | 19:13 | מאת: לירון

שלום אני בת 52 מצבתוצאות בדיקה( שעשיתי כחלק מרוטינה בברור כללי של כאבי מפרקים על פי בקשתי) מבינה שיש ירידה בצפיפות עד כמה הירידה משמעותית , האם מסבירה כאבים? מה המשמעות הטיפולית? האם רלבנטי להתלבטות שלי לגבי טיפול הואמונלי חלופי? אני שנתיים במנופאוזה.האם ניתן למנוע את המשך ההתדרדרות? תודה רבה, לירון

14/02/2018 | 19:15 | מאת: לירון

מצב הבדיקה

שלום רב, א. אין לי אפשרות טכנית לראות קבצים מצורפים. ב. ירידה בצפיפות העצם לא גורמת לכאבי פרקים בברכה, דר ילנה סיגל

16/02/2018 | 15:29 | מאת: פרוט נוסף

הנתונים נעים בין -1.4 לבין -2.1 באחת החוליןת הT הסופי- -1.6 חוליות גב -1.6 ירך ימין -1.7 ירך שמאל

שלום רב, א. ירידה בצפיפות העצם לא גורמת לכאבים. ב. ככל הנראה ניתן להגדיר את המצב כאוסטיאופניה (לא אסטיאופורוזיס), במידה ולא היו שברים. לגבי הטיפול: מומלצת צריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוספים יחד (להיעזר ברופא או דיאטנית לחישוב), לקחת תוסף ויט D ולהחזיק את רמת ויטמין D ברמב סביב 30 נג/מל=75 נמול/ל, להימנע מעישון, להקפיד בפעילות גופנית אארובית סדירה 3-4 פעמים בשבוע , 30-40 דקות כל פעם. טיפול תחליפי בהורמונים נשיים נותנים לנשים עם תופעות גיל המעבר, לא לטיפול באוסטיאפניה, אומנם תכשירים אלו מורידים סיכון לשברים. החלטה פרטנית על טיפול מתקבלת אף ורק בשיחה עם רופא, אין להמיץ על טיפול תרופתי בפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס