רמות ויטמין D בדם_____

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/10/2017 | 23:10 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 32, בריא בדר"כ. התייעצתי עם רופא זיהומולוג בשל התפרצויות תכופות של הרפס בודד בשפתיים. בין היתר הנ"ל הציע לי לבדוק גם רמת ויטמין D, היות ויש לו תפקיד לדבריו גם בתפקוד מערכת החיסון. בבדיקת ויטמין די (25-OH) התקבל ערך של 47.5nmol/L 1. האם ידוע לך על קשר בין ויטמין D לתפקוד מערכת החיסון? 2. האם ערך הויטמין אצלי המוגדר כINSUFFICIENCY מצריך לדעתך נטילת תוסף? באיזה מינון?

19/10/2017 | 23:14 | מאת: מישהו

-

שלום רב, א.- חסר חמור בויטמין D עלול להשפיע על תפקוד מערכת החיסון. ב.- רמת ויט D שלך אומנם תת- אופטימאלית, אך לא מעידה על חסר חמור. בכל זאת מומלצת נטילת טוסף ויט D ותיקון רמתו . בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס