טיפול הורמונלי חליפי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/09/2009 | 10:29 | מאת: סיגל

בת 39 לאחר לידה, לפני כחודשיים אבחנה של תת פעילות של ההיפופיזה (פאנהיפופיטואטריזם עקב מיקרואדנומה לא מפרישה). מטופלת בנתיים באלטרוקסין ופרדניזון ועדיין ללא תחליפים להורמוני המין. מה התחליפים הקיימים בשוק והאם סטטיסטית יש סכנת יתר עקב התחלה מוקדמת של טיפול בתחליפים אלו? תודה רבה

לסיגל שלום רב, מה התחליפים הקיימים בשוק? -כל גלולה למניעת הריון. האם סטטיסטית יש סכנת יתר עקב התחלה מוקדמת של טיפול בתחליפים אלו?-כן. ישנה עליה בסיכון לפפקת ועליה מסוימת בסיכון לסרטן שד. העדר טיפול הורמונלי חליפי בגיל צעיר מהווה סיכון להתפתחות אוסטיאופורוזיס. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס