קורטיסול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/11/2002 | 08:52 | מאת: רונית

הייתי מעוניינת לברר אילו תופעות / תחושות עלולות להיות לאישה אשר רמת הקורטיסול שלה בגוף גבוהה הרבה מעל רמות הנורמה כתוצאה לדוגמא משימוש בגלולות כאמצעי מניעה.

לרונית שלום רב, רמה גבוהה של קוטיזול בגוף גורמת לעודף משקל, לעליה ברמת הסוכר בדם, לעליה בערכי לחץ דם ונובעת מגידול בבלוטת ההיפופיזה (יותרת המוח) או בבלוטת יותרת הכליה ולא עקב שימוש בגלולות למניעת הריון. בברכה, ד"ר ילנה סיגל.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס