פוספאט גבוה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/08/2017 | 11:32 | מאת: שי

אני בן 26 , בריא , ללא מחלות במשפחה! מהלך החודשים האחרונים בצעתי בדיקות דם ובכולן הפוספאט עמד על 200 כשהנורמה היא 130. בדיקה של איזו אנזימים גילתה שזה מהעצם ונשלחתי לעשות לעשות מיפוי עצמות ובדיקה של הפראתירואיד. (עדיין לא בצעתי אותה) בכל הבדיקות הסידן היה בנורמה !בהתחשב בעובדה זו ובזה שאין לי תופעות לוואי אחרות.,האם יש סיכוי שהבעיה היא בבלוטות? יש לציין שאני מתאמן בחדר כושר.

שלום רב, הפוספטזה הבסיסית ממקור העצם יכולה להיות מוגברת במחלות עצם מסוימות. המיפוי יכול לתת תשובה במה המדובר. יש לעשות בדיקת מיפוי העצם ולפנות לרופא . בברכה, דר ילנה סיגל

13/08/2017 | 16:38 | מאת: עוד שאלה

והאם יש סבירות שזה בעצם הנורמה אצלי באופן אישי. וזה תקין..? עשיתי אולטראסאונד, ובדיקות דם של מע' המשלים וראומטיק פקטור- וכל הבדיקות יצאו תקינות. במידה והפאראתירואיד יימצא תקין ומיפוי העצמות... יש עוד משהו שאני יצטרך לבדוק או שפשוט לעזוב את זה......?

שלום רב, כפי שכתבתי: עם כל התשובות לפנות לרופא להערכת המצב בהתאם לתוצאות הבדיקות. לא ניתן ליעוץ בפורום בסגנון "מה יהיה אם...." בברכה, גר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס