בדיקת צפיפות עצם - כמה שאלות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

29/06/2017 | 12:13 | מאת: בולי

שלום, עשיתי היום בדיקה לצפיפות העצם והתוצאות מראות לי מוזרות. אכתוב אותן בנקודות: Menopause age: 18 מה זה אומר? Age: 29 Spine T score: L1=-2.6, L2=-2.1, , L3=-2.8, L4=-2.7, Total=-2.6 (last year was -2.5) Left hip: Neck=-0.8, (last year was -1.7), Troch=-0.8,, Inter=-1.5, Total=-1.2, Ward=-0.2 1. איך יכול להיות שעמוד השדרה נעשה פחות צפוף והירך ממש עלתה? 2. קראתי באינטרנט שאם הפרש הצפיפות עולה על 1 בין הירך לעמוד השדרה, צריך לעשות בדיקה חוזרת ולבדוק גם את האמה. האם זה נכון? התור שנקבע לי לרופא מומחה הוא בעוד כמעט שנה ולכן אני שואלת הכל פה. תודה רבה!

29/06/2017 | 13:02 | מאת: בולי

גילו אצלי את הירידה בצפיפות העצם לפני כ-8 שנים. אני מקפידה לקחת כל יום תוסף של סידן ציטראט (כמעט לא מקבלת מוצרי חלב) וויטמין D3 (כמוסות ג'ל של שמן זית). אני יחסית פעילה, אך מבצעת בעיקר הליכות. בעבר המליצו לי לקחת רק סידן וויטמין D. לאחרונה שראתי שהרפואה מתחילה למצוא קשר מובהק בין עלייה בצפיפות העצם לליקחת תוסף Ipriflavone. האם שמעת על זה? מה דעתך על העניין? תודה רבה וסליחה על כל השאלות.

שלום רב, לא ניתן לייעץ ללא בדיקת המטופלת והתייחסות לפרטים נוספים. באופן כללי בגיל 20 אין צורך בביצוע בדיקת צפיפות עצם. אם עושים ועוקבים- סימן שיש בעיה. בלי להתייחס אליה- לא ניתן לייעץ. צריך גם לדעת מה הסיבה להפסקת מחזור גיל 18. אסטרוגניים צימחיים (ipriflavon) לא מומלצים לטיפול בבעיות צפיפות עצם. בברכה, דר ילנה סיגל

29/06/2017 | 17:02 | מאת: בולי

תודה רבה על המענה המהיר! תוכלי רק לענות לי לגבי השוני הגדול במדדים? 2.6- בעמוד השדרה (ירידה קלה לעומת שנה שעברה) ו0.8- בירך (עליה של 0.9 משנה שעברה). אני עוזבת ללמודי תואר בחו"ל בקרוב ולכן לא אוכל להפגש עם הרופאה, שכפי שהסברתי התור הקרוב ביותר אליה הוא בעוד חודשים רבים. בבקשה רק תעני תשובה באם המצב הגיוני. אני חוששת שיש טעות בבדיקה

שלום רב, בדיקת צפיפות העצם יכטולה להשתנות במידת מה כתוצאה משינוי תנוחה(בהשוואה לבדיקה הקודמת). יתכן וזה מה שקרה. עיקורנית בין -2.5- לבין -2.6- אין הבדל משמעותי, אם זה מה שמדאיג אותך. לדעתי- הנקודה החשובה כאן באיזה צעדים לינקות. וכאן- כפי שכתבתי קודם- לא ניתן לייעץ בפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס