רמת חומצות אמינו נמוכה בשתן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/04/2017 | 17:31 | מאת: ערן

ד"ר סיגל היקרה שלום, בן 24. בזמנו ביצעתי במחלקתכם בדיקת חומצות אמינו בדם ובשתן כחלק מבירור על רקע בעיות שונות בתחום הנוירולוגי/קוגנטיבי (זיכרון, למידה וכדו'). תוצאות הבדיקה מצורפות להלן. כפי שניתן לראות, רמת חומצות האמינו בדם תקינה, אך מסיבה לא ברורה, רמתן של רוב (!) חומצות האמינו בשתן הייתה נמוכה. ידוע לי כי עריכת הבדיקה בצום עשויה להסביר ירידה מסוימת ברמת החומצות בשתן (והבדיקה אכן נערכה בצום). עם זאת, ברצוני לשאול: במקרה הפרטני שלי, עד כמה סביר שהירידה ברמת חומצות האמינו בשתן אכן נגרמה בגלל הצום? ובכלל, האם את מזהה ממצא חריג כלשהו או אפילו "גבולי" בבדיקות הנ"ל? מעריך מאוד את עזרתך. ערן

02/04/2017 | 17:53 | מאת: ערן

אינני בטוח אם קובץ תוצאות הבדיקה עלה בהצלחה, אך במקרה שלא, הנה קישור ישיר לצפייה בו: http://www.mediafire.com/view/72y28zsvx6fgy8n/test-ram.jpg

ראה תשובה מהיום בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, א.-במחלקתנו לא עושים בדיקות חומצות אמינו,. ב.-ביות עם חומצות אמינו-בדרך כלל לא מטופלות על ידי אנדוקרינולוגים ג.- לא ניתן לראות את תוצאות הבדיקות במחשב של בית החוליםשבו אני עובדת ד.-לא ניתן לייעץ דרך הפורום, אלה בפגישה אישית עם רופא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס