אוסטופורוזיס ותרופותיו

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/02/2017 | 08:25 | מאת: אורית

ברשותכם אשאל 2 שאלות האם אסור לקחת ריבון ומהמשפחה יותר משלוש שנים? ואם זה נכון מה לוקחים במקום לחיזוק העצם? שאלה שניה: קראתי כי אומרים שאין הבדל בין ריבון לאקטונל (אני מקבלת ריבון) אך דמעתי כי ריבון גורם לעצם להיות כמו זכוכית בגלל המרכיבים שבו ואס קל יותר לעצמות להישבר ..האם נכון? תודה רבה

שלום רב, א.-האם אסור לקחת ריבון ומהמשפחה יותר משלוש שנים? -לא.מותר לקחת תרופות ממשפחת הביספוספונטים במשך 10 שנים, ואם יש צורך- ניתן גם להאריך משך הטיפול, אך תחת מעקב רופא בלבד. ב.- ריבון ואקטונל מכילות אותו חומר פעיל. הטיפול מוריד סיכון לשברים ב- 50%. טיפול ממושך מאוד ללא בקרת רופא עלול לגרום לעצם להיות אחידה וחזקה, אך פחות גמישה, וזה יכול לגרום לשבר. לכן הטיפול צריך להיות תחת מעקב רפואי בלבד. בברכה, דר' ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס