האם להמשיך לקחת דוסטינקס?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/02/2017 | 22:28 | מאת: שושי

שלום, בת 26. אני לוקחת חצי כדור פעם בשבוע בגלל מיקרואדנומה ופרולקטין קצת גבוה (כ- 800) יחד עם ווסת לא סדיר. הכדור הזה גורם לי לכאבים חזקים בשד ודופק מהיר (מדדתי פעם אחת אחרי הכדור והיה לי דופק 130).. כמו כן, הכאב בשד מאוד מפריע לי (כאילו חותכים אותי).. לקחתי רר פעמיים ובשני הפעמים זה קרה ובשבוע שעבר החלטתי לא לקחת כי זה באמת קשה לי. שאלתי את רופא המשפחה מה לעשות- הוא לא יודע לייעץ לי והתור לאנדוקרינולוג רק באמצע מרץ. האם כדאי להפסיק לקחת ולחכות לתור? מה את מציעה לעשות? או אם יש הצעה איך למנוע את תופעות הלוואי. תודה

11/02/2017 | 19:57 | מאת: שושי

בהמשך לשאלה בבקשה- יש לי בעיה של שיעור יתר בפנים. אמרו לי לבדוק שחלות פולציסטיות, רופא הנשים שאצלו הייתי לא הצליח לראות כי היו ציסטות בשחלה שהפריעו. הוא אמר שבינתיים אין צורך לטפל גם ככה והוא לא ייחס לזה חשיבות. בעניין השיעור יתר- האם אני יכולה לעשות לייזר בפנים? (פרולקטין גבוה וחשד לשחלות פולציסטיות שלא תהיה לי תשובה לגבי זה). תודה

שלום רב, א.- לא ניתן לייעץ דרך הפורום, אלה אך ורק בהתייעצות עם רופא. אומנןם לדעתי התופעות שאת מתארת ככל הנראה לא קשורות לתרופה . ב.- ממש לא ברור לי מה הדגים US שחלות, את צריכה לדבר על זה עם רופא נשים. ג.- במידה ומדובר בשחלות פוליציסטיות - אין הורית נגד טיפול לייזר. לגבי פרולקטין- קודם כל יש להוכיח שלא מדובר בגידול שפיר בבלוטת יותר המח ושאין צורך בטיפולים מיוחדים עקב כך. אם בעיה זאת נשללה- ניתן לפנות לטיפולי לייזר. בברכה, דר' ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס