תוצאת ופענוח בדיקת ctx

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/01/2017 | 14:11 | מאת: יעל להב

שלום,נשלחתי לבדיקה הנ״ל והתוצאה היא 0.044 beta cross laps אשמח לדעת מה זה אומר?תקין או משהו אחר.תודה.

שלום רב, התוצאה אומרת שאין דיכוי מדדי שחלוף העצם. איך הפרש את התוצאה- תלוי במצב האישי שלך: אם הצפי היה להוכיך העדר הדיכוי או להפך להוכיח אפקט טוב של הטיפול, כלומר , כן להוכיח דיכוי המדדים. לכן, יש לשוחח עם הרופא שהפנה אותך לבדיקה. בברכה, דר' ילנה סיגל

18/01/2017 | 21:44 | מאת: יעל להב

אני מקבלת זריקה פרוליה,עשיתי את הבדיקה לאחר שלושה חודשים מקבלת הזריקה השנייה.האם הטיפול של הזריקה יעיל בהתאם לתוצאת הבדיקה?אני לא מבינה אם זה תוצאה בסדר או לא,יש לי תור לרופא רק עוד חודש ואני אשמח לדעת קודם. תודה.

שלום רב, אין טעם לבצע בדיקת CTX אחרי 3 חודשים. במידה ויש צורך לראות האם התרופה עדיין פועלת או סיימה את הפיעלות- יש לבצע הבדיקה בתום 6 חודשים מהזריקה. בברככה, דר ילנה סיגל

שלום רב, התוצאה שאת מביעה- מוכיחה אפקט טוב של התרופה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס