פוסלן או אקלסטה?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/05/2009 | 18:17 | מאת: רוזי

אני בת 60 עם אבחנה של אוסטיאופרוזיס (-2.6), אחרי כריתת גניטליה וכימותרפיה (טיפול אחרון בינואר 2009) בגלל גידול ממאיר בחצוצרה (ללא גרורות, בינתיים...)ונשאית BRCA. רופאת משפחה המליצה על פוסלן והאונקולוגית על אקלסטה. מה עדיף עבורי?

לרוזי שלום רב, ניתן לקחת כל אחת מהתרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס. אם אקלסטה נצפתה הסרדות טובוה יותר בחולות סרטן שד, אך אין שנתונים על עדיפות טיפול זה בנשאות גן. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס