סוכרת סוג 1

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

16/11/2014 | 16:04 | מאת: ירון

לבתי גילו סוכרת נעורים סוג 1 לפני כחודש. אמרו לנו שיש להזריק לפי כמות הפחמימות שהיא אוכלת. בפגישות עם דיאטנית בנינו תפריט יומי המבוסס על כמות הפחמימות. השאלה: מדוע להגביל את צריכת הפחמימות, ולא להזריק אינסולין כמה שאוכלים? כמובן שיש לצרוך במידה ולא להגזים על מנת לא להשמין, אך מדוע להגביל את הכמות שאוכלים? האם יש נזק בהזרקת כמות גדולה של אינסולין? אציין שבתי בת 12 ושוקלת 35 ק"ג בלבד תודה

16/11/2014 | 16:14 | מאת: פרופ' נעמי ויינטרוב

רון שלום. תפריט בריא מכיל כמות מסוימת של פחממות, חלבונים ושומנים. לכל גיל, קצב גדילה ורמת פעילות מגיעה כמות פחממות מסוימת אותה מחלקים על פני היום. למרות ספירת הפחממות, כמה שכמות הפחממות באותה ארוחה קבועה יותר איזון הסוכרת טוב יותר. חשוב לדעת שבשלב זב מתן האינסולין לא מחכה בדיוק את הפרשת האינסולין מהלבלב ולכן קביעות בזמנים וכמות היא המפתח לאיזון סוכרת טוב יותר (כך הראו המחקרים).

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות