קטואצידוזיס

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

16/11/2014 | 15:54 | מאת: שירה

שלום, לפני בערך שבועיים קמתי עם רמות סוכר גבוהות בדם (בערך 300), נתתי אינסולין ואכלתי קצת. בהמשך היום בדקתי שוב את הסוכר והרמות הגיעו ל-400, נתתי תיקון במשאבה אך זה לא עזר והרמות סוכר טיפסו ל-450 ואז נתתי זריקת אינסולין. בשלב זה כבר היו קטונים בשתן. שאלתי היא, האם זה שנתתי אינסולין ולא אכלתי הגביר את ייצור הגלוקוז האנדוגני בכבד ולכןהקטונים לא ירדו והרמות נשארו גבוהות למרות האינסולין? תודה, שירה האם הייתי צריכה לאכול

16/11/2014 | 16:26 | מאת: פרופ' נעמי ויינטרוב

ברמה של 300 צריך לבדוק מיד אצטון ואם הוא חיובי לתקן עם עת אינסולין ולהחליף פרפרית. במידה ואת מתקנת דרך המשאבה כי אין לך מקלונים לאצטון צריך לבדוק שעה אחרי התיקון ואם הרמה לא ירדה לתקן עם עת ולהחליף פרפרית אחרי התיקון בעת. הרמה עלתה והקטונים היו חיוביים כי הפרפרית היתה חסומה מלכתחילה.

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות