צליאק וערכי גלוקוז גבוהים

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

17/01/2017 | 12:03 | מאת: אמא של צליאקית

שלום רב, בתי בת 10 אובחנה עם צליאק לפני כשלוש שנים. עד לפני שנה בדיקות גלוקוז תקינות (70-85). בחודש האחרון שתי בדיקות גבוהות (99, 102). האם הדבר מרמז כי בתי בתהליך של פיתוח סכרת? האם ניתן לעשות משהו למניעה? מה היית ממליץ? תודה מראש, גלית

שלום גלית, שתי הבדיקות אינן מעידות על התפתחות סוכרת. אלו הן בדיקות סוכר גבוליות (במידה ואכן נעשו בצום) אך רחוקות מלהצביע על סוכרת. סוכרת מוגדרת כרמת סוכר בצום שווה או מעל 126. הכי חשוב לשים לב לסיפמטומים כמו שתייה, מרובה, השתנה מרובה,השתנה לילית שלא היתה קודם וירידה במשקל. במידה ואלו מופיעים יש לפנות מיד לרופא מטפל.

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות