שלוש שאלות

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

12/06/2015 | 20:30 | מאת: שלוש שאלות

שלום, אני סוכרתית טייפ 1 זה שנה (בת 24) מטופלת באפידרה ולנטוס (זריקה אחת בערב). יש לי שלוש שאלות: 1. רמות הסוכר שלי בלילות בעייתיות: כדי לקום לאחר 4-5 שעות שינה ללא היפו, אני צריכה ללכת לישון עם סוכר 150 לפחות, מה שאומר שממש לפני שאני נכנסת למיטה (סביבות 1 בלילה) אני צריכה לאכול פחמימה-שתיים (בנוסף לארוחת ערב ב-6 וארוחת לילה ב-10). בסופי שבוע, כשאני רוצה לישון קצת יותר מ-4 שעות בלילה (נניח 8 שעות), אני צריכה ללכת לישון על סוכר 180(!) כדי להתעורר בלי היפו. מה אפשר לעשות כדי שאוכל ללכת לישון עם רמות סוכר יותר סבירות, לישון לילה שלם ולהתעורר עם סוכר סביר? (ניסיתי להוריד שתי יחידות לנטוס וזה לא שינה הרבה) 2. אני יודעת שבודקים סוכר לפני האוכל ושעתיים אחרי. אבל האם משנה מה ערכי הסוכר בין לבין? למשל, אם אני 100 לפני האוכל, 350 חצי שעה אחרי האוכל, אבל 120 שעתיים אחרי האוכל, זה נחשב תקין? 3. (קצת קשור לשאלה 2) מה זמן ההזרקה המומלץ ביותר של אפידרה לפני האוכל? בדיוק רבע שעה? ממש לפני האוכל? עד כמה נורא אם מזריקים מיד אחרי? והאם משתנה בין פחמימות מורכבות ופשוטות (אני מניחה שכן כי פחמימות פשוטות נספגות מהר יותר - השאלה היא כמה זמן לפני להזריק עבור כל אחד מהם)? תודה!

02/10/2015 | 16:55 | מאת: שלי אלמליח

הי, אני תלמידת תיכון מנתיבות. אני נמצאת במגמת מערכות בריאות וכחלק מהמגמה אני נדרשת לעשות עבודה ( ברמה של חמש יחידות) אני לא מצליחה למצוא מטופל/ת. הנושא של העבודה שלי הוא סכרת סוג 1 ואני אשמח אם תוכלי לפנות אלי לצורך ראיון . הראיון נעשה בעילום שם ואפשר לבצע אותו גם דרך הטלפון. אם את יכולה לעזור לי אשמח אם תפני אליי דרך האמייל הזה [email protected]

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות