ארוחות מרוחקות אחת מהשנייה והקשר לסוכרת

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

05/05/2013 | 15:19 | מאת: דבי

שלום רב, בן 37 בריא למעט קרצינומה פאפילארי מאז גיל נערות. נוטל אלטרוקסין 20 שנה. שאלתי היא: אני מקפיד על תזונה מופחתת שומן ופעילות גופנית סדירה (ללא עודף משקל או בעיות דומות) אך כל חיי אני נוהג לאכול רק שאני מרגיש רעב מאוד. כלומר פעמיים ביום והארוחות הם "כבדות" כאשר המרחק בין ארוחה לארוחה מגיע לפעמים ל-10 שעות. האם הרגלי תזונה כאלו עלולים לתרום להתפתחות סוכרת או להפרעה מטבולית כלשהיא? תודה

05/05/2013 | 16:05 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום דבי ארויות בלתי סדירות עם במויות משתנות לא בהכרח צריכות להביא לסוכרת,אך יכולות להביא לתנועות מחותרות של הקיבה בקצב משתנה כשזה כשךעצמו לא בריא ויכול להשפיע על קצב הדופק וחץ הדם תאכל בריא וסדיר בברכה

05/05/2013 | 20:55 | מאת: דבי

מנהל פורום טיפול בסוכרת