טיפול סוכרת

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

13/05/2016 | 17:09 | מאת: הבן

אבי בן 80 החל לסבול לפני מספר שנים מסימני נורופויה עצבית ברגליים. הסוכרת די מאוזנת 120. לפעמים 130. מקפיד על דיאטה ללא סוכר. שתי שאלות. היה מקבל גולקופאג בבוקר וגליבטיק בערב. בשלב מסויים הסבירו שהגליבטיק לא טוב מה גם שהיה גורם לו לירידה חזרה בסוכר וחולשה. עברנו לכדור בוקר כדור ערב של גלוקפאג בלבד. מאז די בפתרומיות 4 חודשים מאז השינוי הזה הופיעו שינויים ביציבות ונוירולוג אמר שזה מהנוירופטיה סוכרתית. האם זה קשור לזה שהפסקנו גליבטיק? האם כדאי לחזור לגליבטיק? זה יעזור לעניין עצירת הנוירופטיה ? שנית האם באמת הגליבטיק גורם נזק לגוף י6תר מהגלוקפאג? תודה.

שלום רב, שינויים נוירופתיים לא קשורים להפסקת הגליבטיק, אם הסוכר מאוזן לא כדאי לחזור לגליבטיק, בנוסף, תרופה זו לא תעזור לעצירת הנוירופתיה, אלא איזון הסוכר יעזור. הגליבטיק אכן גורם ליותר בעיות לעומת הגלוקופאג.

מנהל פורום טיפול בסוכרת