מה עושים עם נטייה למתוק?

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

02/05/2013 | 09:26 | מאת: מרב

שלום רב, אני בת 44 ובבדיקת דם, הגלוקוז מגיע ל 100. הרופאה אמרה שזו התחלה של סוכרת ואני מתה מפחד. אני שוקלת 53 וגובהי 1.60 כך שאין בעיה של השמנה. יש לי בעיה חמורה יותר של אהבה למתוקים. קשה לי להתגבר על הצורך ממתוק. זה כמו "סם" עבורי. 1. מה אפשר לייעץ לי לעשות כדי להימנע ממתוק? חשבתי על מכון גמילה של אברהמסון. מכירים? 2. האם אני יכולה להגיע למצב של סוכרת? יש לציין שאני עושה פעילות גופני מידי יום, 40 דקות על מכשיר אליפטיקל (כמו אופניים). אני מיואשת משום שאין לי אפשרות להתגבר על החשק למתוק ומנגד, ידועה לי הסכנה בכך. אשמח לכל המלצה אפשרית. הצילו !!!! תודה :)

02/05/2013 | 10:36 | מאת: פרופ' משה קרפ

זו באמת בעיה קשה מבחינה פסיכולוגית.אמנם רמת הסוכר תקינה אך יתר פחמימות גורמת לסכון להשמנה וסוכרת.מציע לפנות ישירות דרך הפורום לדיאטנית שלנו ענת טימין ותקבלי את כל ההסבר הדרוש

מנהל פורום טיפול בסוכרת