עין עצלה בת 10

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

15/08/2013 | 17:59 | מאת: חדוה

שלום, בתי בת 10 התלוננה לאחרונה שאינה רואה טוב בעין ימין. אציין שבשנה שעברה ולפני 3 שנים נבדקה בביה"ס וראייתה הייתה תקינה. במרפאת עיניים היו התוצאות ימין 5% שמאל 100% וקבלנו הפניה לאופטמטריסט להתאמת משקפיים. הלה שלח אותנו בחזרה לרופא כדי לבדוק תחת טיפות, ואמר שזהו מצב של עין עצלה. שאלותי: 1.האם חשוב ללכת דווקא למומחה לעין עצלה (לא התרשמנו כך מהרופא הראשון) 2. התורים הם לעוד 3 או 5 חודשים, האם משך הזמן משחק כאן תפקיד קריטי? בתי בת 10 בעוד חדשיים 3. אם נרצה לטפל במכון שלכם, האם עלינו ללכת קודם לרופא עיניים או שהבדיקות ממילא נעשות אצלכם תודה מראש, וסליחה על האריכות, אנחנו מאד מבולבלים

לחדוה שלום! מכיון שאת מציינת כי ביתך ראתה טוב בבדיקות לפני שנה ולפני 3 שנים, הרי שעליה להיבדק בדחיפות ע"י רופא עינייים לבדוק מדוע אינה רואה טוב. ויתכן שמדובר בבעיה שגורמת לבעיית ראייה שאיננה עין עצלה. בעקרון, רופא עיניים מומחה לילדים עושה את כל הבדיקה וע"כ אין צורך בבדיקת רופא עיניים נוספת. כפי שציינתי לעיל, עליה להיבדק בדחיפות. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה