עין עצלה וקשיים בלמידה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

07/07/2013 | 21:29 | מאת: מיטל

רציתי לדעת האם יש קשר בין עין עצלה ללקות למידה או האם זה מהווה קושי בלימודים ? כמו למשל, העתקה מהלוח, קריאה רבה של מלל? בתי בת 9.5 ויש לה עין עצלה בדרגה 6/24. היא אומנם מרכיבה משקפיים אך שמנו לב כי בשנה האחרונה יש לה קושי בלימודים, קשה לה לקרוא מלל רב, היא הפסיקה לקרוא ספרים בטענה שזה מעייף אותה, וגם בחשבון חלה ירידה. אציין שהיא ילדה מאוד אינטליגנטית עם יכולות קוגניטיביות מאוד גבוהות ועם הזמן כשהחומר נהיה יותר מורכב, וארוך, אנו רואים שיש ירידה בהשגים.

למיטל שלום, אני מניחה ששאלתך מתייחסת לעין עצלה כאשר עין שניה אינה עצלה. שכן, כמובן כאשר מדובר בשתי עיניים עצלות זה יכול לגרום לקושי בלימודים. כאשר רק עין אחת עצלה והשניה רואה היטב, לא צריך להיות קושי בלימודים. מכיון שלביתך יש קושי בלימודים יש לוודא שמשקפיה מדויקים.לצורך בדיקת הרפרקציה (התיקון הנדרש במשקפיה), יש לבדוק אותה עם טיפות. בנוסף חשוב לטפל בעין העצלה במהירות ובנחישות ע"מ לשפר את הראיה בעין זו. המלצתי לך, לפנות בהקדם לבדיקת רופא עיניים מומחה לרפואת עיניים בילדים ע"מ שיבדוק את המשקפיים שצריכה ויטפל בעין העצלה. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

11/07/2013 | 16:42 | מאת: מיטל

לגבי טיפול בעין העצלה, כנראה שפיספסנו את הרכבת. עשינו הכל, כיסוי העין הטובה, טיפות אטרופין, היום אנו כמעט שלוש שנים אחרי ואין שיפור. בדק אותה לפני כשנה ד"ר חיים סטולוביץ ואכן שינה לה קצת את המספרים במשקפיים. בכל מקרה יש לנו תור אלייך לאמצע אוגוסט- בתקווה שאולי יצרו איתי קשר מהמרפאה שלך שהתפנה תור...

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה