שאלות נוספות לגבי שיפור הראיה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

07/07/2013 | 10:29 | מאת: דפנה

שלום ד"ר יגב רונית, תודה רבה על התשובה. האם גם תינוקות שנולדים עם רוחק ראייה (מה שקורה אצל רובם אם אני לא טועה) מתרחש אותו מצב של השטחה יחסית של הקרנית רק לכיוון ההפוך (ביחס לקוצר ראיה)? ואיך מבחינה פיזיולוגית מתאפשרת ההשטחה של הקרנית? האם זו רק תוצאה נלוית לתהליך גדילת העין? שאלה נוספת, מה הגורמים לשינוי כוח השבירה של העדשה? איך הגיל משפיע על כוח השבירה של העדשה? שוב תודה ושבוע טוב, דפנה

לדפנה שלום! אכן למרבית התינוקות יש רוחק ראיה ועם גדילתם וגדילת גלגלי העיניים חלה ירידה ברוחק הראיה. עם הגיל ישנה ירידה בגמישות העדשה וע"כ שינוי בכוח התשבורת. גורמים נוספים לשינוי בכוח התשבורת של העדשה הינם סוכרת וקטרקט. בברכה, ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה