פזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

28/12/2015 | 02:21 | מאת: ח.מ

שלום רב יש לי שאלה האם אדם שיש לו פזילה והוא מעל גיל 20 חייב לעשות ניתוח לתיקון פזילה או שזה משהו אסטטי יותר .? ושאלה שנייה האם אדם יכול להתרכז רק בעין אחת זאת אומרת הוא יכול להפעיל רק את עין שמאל או עין ימין והוא יכול לנתב בניהם והלתרכז בראייה או בעין ימין או בעין שמאל לחילופין הזו האם זה נקרא פזילה מתחלפת .? תודה

שלום רב! אכן, פזילה בגיל המבוגר אינה מחייבת ניתוח והטיפול הינו בעיקר קוסמטי, חוץ ממקרים של כפל ראייה שהניתוח יכול לפתור. ניתחי פזלה אינם נחשבים לניתוחים קוסמטיים כי יש לפזילה השלכה רבה על הצלחה, סיכויים לקבלה לעבודה וכו'. אם כל פעם עין אחרת מסתכלת והשניה פוזלת, הרי שמדובר בפזילה מתחלפת. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה