ראיה כפולה ופזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

17/01/2015 | 15:20 | מאת: אביגיל

מוסיפה יותר פרטים שלום אני בת 39. עם עין עצלה מילדות , מרכיבה עדשות מס -9. בשנה האחרונה העין העצלה הפכה לעין עם פזילה ( 18 פריזמות). אני סובלת מכפילות בראיה , דבר שמקשה עלי בכל ההתנהלות היומיומית, קושי בתפיסת המרחב . למרות שעברה כבר שנה עדיין קיים בלבול בין העיניים והמוח לא מתעלם מהכפילות ( העין הפוזלת היא גם העין החזקה שלי). ניסיתי בהמלצת אופטומטריסטית מומחית פזילה לנטרל את העין הפוזלת עי מס נמוך בעדשה וזה לא עזר. רופא מומחה אמר שגם ניתוח לא מבטיח הצלחה כי יכולה להשאר פזילה קטנה יותר, אבל היא גם תיצור כפילות אפילו קשה יותר מהיום. אשמח לשמוע פתרונות או המלצות על רופאים מומחים. אגב משקפיים או פריזמות במצב שלי זה לא מתאפשר.

אביגיל שלום! בשאלתך לא ציינת את כוון הפזילה, כלפי פנים או כלפי חוץ בכל מקרה, ניתן לנתח, ונכון כי אם נותרת פזילה קטנה יותר הרי שכפילות הראיה עלולה להחמיר ולכן כדאי לשקול ניתוח עם תפרי התאמה ע"מ למנוע זאת. המלצתי לך, לפנות לרופא עיניים מומחה לילדים ופזילה, ע"מ לבדוק את אפשרות הטיפול הטובה ביותר עבורך. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה