עין עצלה , ניסטגמוס ורישיון נהיגה .

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

17/12/2023 | 19:35 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מעין עצלה , ניסטגמוס מולד וקוצר ראייה המותקן במשקפיים . לאחרונה התחלתי שיעורי נהיגה ובמהלך השיעורים אני והמורה שלי שמנו לב שאני לא נוסע במרכז הנתיב מקטע של ראיית עומק שאני מפחד שנכנס במה שאני נוסע קרוב אליו גם כשזה לא קרוב כל כך מבחינת הכביש ואני כביכול נוסע בסדר. האם יש קשר לעין עצלה והניסטגמוס ? והאם אפשר לשפר את זה בדרך כלשהי ? יש לציין שנבדקתי כבר במרב״ד ונמצאתי כשיר .

שלום רב! יתכן ויש לך בעייה של סטראופסיס (ראיית תלת מימד). אך גם אנשים שרואים בעין אחת (ואין להם ראיית תלת מימד) יכולים לנהוג. נראה שהשיפור בא עם תירגול בשיעורי הנהיגה כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה