פזילה בילדות שחלפה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

07/12/2023 | 03:11 | מאת: אלין

1. נולדתי עם פזילה בעין אחת וטופלתי בילדות והפזילה נעלמה.. האם פזילה מולדת יכולה לחזור וצריך להיות במעקב אופטומטריסט קבוע לכל החיים? 2. אם עשיתי בדיקת עיניים אצל אופטומטריסט לפני חמישה חודשים למשקפיים מקרוב , כל כמה זמן לדעתך צריך לעשות שוב? 3. יכול להיות שבגיל 44 הראיה מרחוק מצויינת אבל מקרוב גרועה? (שנים של עבודה מול טאבלט ופלאפון מקרוב) אשמח מאוד למענה 🙏🙏🙏

שלום רב! אם הפזילה חזרה, אז כדאי להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לפזילה. צריך לחזור על בדיקת משקפיים כאשר יש ירידה בראייה ו/או שצריך להרחיק את הדף בעת קריאה. הירידה בראייה לקרוב, מעברלגיל 40 היא תוצאה של ירידה בגמישות העדשה בעין שקוראת עם הגיל. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה