עין עצלה ושדה הראייה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

19/11/2023 | 10:26 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 וחצי סובל מקוצר ראייה וצילינדר המתוקנים במשקפיים בנוסף לכך ניסטגמוס מולד ועין עצלה . לאחרונה עשיתי בדיקת ראייה לרישיון נהיגה במכשיר הטיטמוס ועברתי בשדה ראייה של 120 מעלות בכל עין בנפרד ובשתיהן ביחד . כלומר שדה ראייה תקין . ובנוסף עברתי בדיקת שדה ראייה איסטרמן בינוקולר 120 ללא שום חוסר בשדה הראייה , ציון הבדיקה היה 120/120 seen . אך כשאני באוטו ויושב בכיסא הנהג בשיעורי הנהיגה אני מרגיש ששדה הראייה בעין ימין שהיא העין העצלה חלש מאוד . האם זה בגלל שהעין עצלה ?

19/11/2023 | 10:29 | מאת: Yoni

יש לציין שבעין שמאל אני מרגיש ששדה הראייה תקין לחלוטין . כאשר אני יושב מאחורה באמצע שזה מרחקים שווים אני מרגיש שבעין ימין שדה הראייה קיים אך הוא פשוט יותר חלש . (זה המשך להסבר) הבדיקות מראות ששדה הראייה תקין אבל אני מרגיש שהוא חלש יותר

הי יתכן וההרגשה הזאת נובעת מכך שהעין הינה עצלה כל טוב דר ליכטר

הי יתכן וההרגשה נובעת מכך שהעין עצלה ורואה פחות טוב. כל טוב דר׳ ליכטר

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה