עין עצלה , ניסטגמוס ורישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

31/10/2023 | 08:28 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה בינוני , ניסטגמוס מולד ועין עצלה . לאחרונה התחלתי שיעורי נהיגה ואני מרגיש בסדר עם הנהיגה ומסתדר עם זה . רציתי לשאול באופן כללי אם ניתן להוציא רישיון נהיגה עם עין עצלה ? ומה התנאים ? לרכב פרטי וציבורי .

שלום רב ניתן להוציא רשיון נהיגה עין עין עצלה לרכב פרטי ( ואולי גם לרכב מסחרי- תלוי בחדות הראייה) . המבחן לרשיון נהיגה נעשה על ידי מכשיר טיטמוס וכולל חדות ראייה , שדה ראייה ושלילת כפילות ראייה. כפי שציינתי למעלה, לרכב פרטי יש צורך בחדות ראייה טובה מ 6/12 בעין אחת, ולרכב מסחרי יש צורך בחדות ראייה כזאת בשתי העיניים. הבדיקות נעשות על ידי אופטומטריסט, או במשרד התחבורה. באם חדות הראייה ירודה או בכללי ברשת עיניים יש טיפול לעין עצלה ונסטגמוס בשיטת נוירוויזן - שנועד לשיפור חדות הראייה ותפקודי הראייה. הטלפון לבדיקת התאמה הינו 3122 * ב ה צ ל ח ה בברכה דר׳ ליכטר

03/11/2023 | 11:17 | מאת: Yoni

ואם חדות הראייה שלי היא 6/12 בעין אחת אבל בשורה יש 5 ספרות וקראתי 3 זה תקין ?(לרכב פרטי)

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה