עין עצלה ילד בן 3 עם הפרעה רגשית מסרב לרטייה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

28/07/2023 | 10:07 | מאת: ערן להט

שלו רבה דוקטור ותודה רבה על הקדשת זמנך היקר למתן תשובות בני בן ה 3 נתבקש על ידי רופא העיניים לשים רטייה שעתיים ביום למשך חצי שנה. בנובמבר 2022 בבדיקת Cyclo + מבחן כיסוי, ה"מספר" הוא בעין שמאל: 3.25-0.75X180+ בעין ימין: 6.75-1X60+ הוא מרכיב משקפיים, רק בגן, בבית הוא לא מסכים, מספר המשקפיים: עין שמאל: Plano -0.75X178 עין ימין: 3.37-0.87X67+ לא שיתף פעולה בבדיקת חדות הראייה,ללא פזילה לקרוב עם או ללא המשקפיים. אני כמובן בחשש מכל מה שאני קורא על איבוד הראייה בעין ימין העצלה. הילד שלי מעוקב התפתחותית עם הפרעות רגשיות ומאוד קשה לשים לו את הרטיה, זאת ממש מלחמה. האם הוא צריך לשים את הרטייה מודבקת על העין מתחת למשקפיים, או האם אפשר גם להשתמש ברטייה על המשקפיים??? עד איזה גיל ניתן לעשות את טיפול הרטיה בכדי שהוא לא יאבד את הראייה בעין העצלה?? האם עלי לחשוש מכך שהוא יאבד את השימוש בעין ימין, העצלה, עם השנים?!?! תודה רבה רבה על תשובתך מראש

28/07/2023 | 11:03 | מאת: ערן להט

האם חייבים לשים את הרטייה ברצף שעתיים, או ניתן לפצל את השעתיים לשעה אחת ועוד שעה יותר מאוחר??

שלום רב! חשוב שבנך ירכיב את המשקפיים בקביעות ע"מ לטפל בעין העצלה. הבדל גדול במספר המשקפיים בין שתי העיניים, גורם להתפתחות עין עצלה. לגבי טיפולי הסגירה לא חשוב כיצד סוגרים את העין הטובה. הכי פשוט זה לשים רטייה ישירות על העין ומעל את המשקפיים. לגבי הגיל של הצלחת הטיפול בעין עצלה, הרי שככל שהגיל צעיר יותר, מקבלים הצלחה מהר יותר. עדיף לטפל לפני גיל 8, אולם אפשר גם לטפל עד גיל 10 ובמקרים נדירים גם עד גיל 15. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

03/08/2023 | 18:41 | מאת: ערן להט

תודה רבה רבה

שלום רב1 ניתן לפצל את הסגירות. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה